Gizler Çarşısı- Seyirci Yorumları

dün gece izledim.. çok beğendim.. salonun geneli de aynı fikirde olmalıydı ki ayakta alkışlandı oyun. öncelikle bunun için tebrik ederim.. sahne kullanımındaki başarı bi yana oyuncuların performanslarını da özellikle çok beğendim.. Uğur Çavuşoğlu, Ali Hakan Beşen, Yaprak Onat başta olmak üzere tüm ekibin emeklerine sağlık olsun, başarıları daim olsun.. son söz olarak, insanoğlunun gözünü hırs ve para bürüdüğünde nelerden vazgeçebildiğini ortaya koyan bu sarsıcı oyunu kaçırmayın derim..(Elif B. Arslan, 3 Şubat 2012)


Çöl büyüyor; vay haline içinde çöller olanın! Taş sürtüyor taşa, çöl yutuyor ve boğuyor. Ölü canavarın kıvılcımlar saçan kahverengi gözleri sabit,…. Unutma, zevkin yiyip bitirdiği ey insan taş sen-sin, çöl ve ölüm de sen…(Fahriye Çalışkan, 3 Şubat 2012)

yanık ve profesyonelle beraber devlet tiyatrosu’nda izlediğim en güzel oyun ve oyuncu performansı (Kadir Dede, 2 Şubat 2012)

İzlediğim ve tüm izlemeyenlere de tavsiye ettiğim bir oyundu. Felsefeyi, “giz”i seven; düşünerek bir dehlizde yol almak isteyen; görünenden ziyade görünmeyeni görmek isteyen; kendisini ve hayatı sorgulayan gözler için mükemmel bir oyundu. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederiz. (Nuray Abbas, 2 Şubat 2012)

Akün Sahnesi’ni hiç bu kadar hareketli görmemiştim :). Zaman zaman gerileceğiniz, sürekli bir merak unsuru barındıran,dekor ışık ve duman efektleriyle sizi taaa içerisine alan, sonuyla hüzünlendiren, oyunculuklarla göz dolduran, çıktığınızda etkisini üzerinizden uzun süre atamayacağınız, insannın maddiyat için sınırlarının olmadığını gösteren bir oyun. 3 kez izlemiş olmanın tadı da başka 🙂 (Fahriye Çalışkan, 2 Şubat 2012)

2 kere izledim,bu sene tekrar izlesem mi diye düşünüyorum.gitmeyen varsa gitsin hemen arkadaşlar,size çok şey katacak bir oyun. (Ayşe Arslan, 1 Şubat 2012)

Güzel sıradışı bir oyundu.Sahne zaten mühteşemdi. Oyuncularda iyi olunca ortaya çok güzel bir şey çıkmış. Oyunu tavsiye ederim. (Eylül Şimşek, 1 Şubat 2012)

Gizler Çarşısı, adını ilk duyduğum anda ürperdiğim merakla gittiğim bir oyundu.Gerilim yaratacağını düşünmüştüm oyunun ancak bu denli etkileneceğimi bilmiyordum “Yani en fazla ne olabilir ki?” demiştim üzerinde çok da durmamıştım açıkçası izlemeden önce.Hem sayfalarca anlatılabilecek, hem de ne kadar yazarsanız yazın, okuyucuya tam olarak ifade edilemeyen imgelerle dolu, seyircilerin izledikten sonra ortak bir düş’ünceye sahip olmadığı bir oyun, bu oyunda herkesin yeri var, herkes kendi yolunu, kendini buluyor bir yerlerde, bize yolu açan Turgay NAR ,hepimiz aynı tünele girsek dahi gördüğümüz aynalar birbirinden çok farklı, herkes kendi hayatını oynuyor kim kendini hangi karaktere daha yakın görüyorsa ona koşuyor. (Yağmur Taş, 1 Şubat 2012)

Oyun o kadar tekdüze gidiyor ki başından sonuna kadar nerede bi patlama olacakta akış hızlanacak diye bekledik durduk. Lakin sahne mükemmeldi oyuncular da tabii. (Çağlar Öner, 1 Şubat 2012)

imsanların ihtiras yüzünden sınırlarını ne kadar zorlayabileceklerini gördüm oyunculuklarda konuda görsel efektlerde mükemmeldi. (Zeynep Yiğit, 1 Şubat 2012)

Gizler çarşısı gerek oyuncularıyla gerek sesler ve efektlerle çok güzel bir oyundu bir de sizi uyarı yapmak zorunda bırakan o duyarsız izleyiciler olmasa ben bir seyirci olarak çok rahatsız oluyorum cep telefonlarından ki sizi uyarı yapmak zorunda bırakıyorlar çok üzüldüm o duruma ama oyun da çok güzeldi hani beşikçi ve cüce önümden geçerken hayranlıkla seyrettim sizi 🙂 (Nazarya Kuzucu, 26 Aralık 2011)

günümüz insanlığına yerinde göndermeler yapan, her cümlesinde defalarca düsündüren, keyifle izleten muhtesem oyun.. o sözleri yeniden dinlemek, yeniden düsünmek ve o atmosferi tekrar soluyabilmek için 2. defa izlemeyi düsünüyorum. (Burcu Devrim, 25 Aralık 2011)

Günümüz düzeninin yarattığı bireyi en iyi ifade eden oyunlardan birini izledim bugün..Emeği geçen herkese ve özellikle saygıdeğer oyunculara teşekkürlerimi iletiyorum..(Sema Sağnak, 24 Aralık 2011)

Gerçekten harika bir oyundu, hani oyunda anlatılan parayla mutlu olacağını sanan bir insan dramından bahsediliyor. Sanki zamanı ileri almış bana anlatılıyordu. (Onur Çınar, 8 Kasım 2010)

çok katmanlı ve doyurucu..Uğur Çavuşoğlu’nun o muhteşem sesi tamamlıyordu zaten. bence oyuna en uygun isim zaten Uğur Bey..(Nigar Budak, 8 Kasım 2010)

oyunu önceki sezonda izleme fırsatı bulmuştum tek kelimeyle muhteşemdi…(Burcu Altuntepe, 8 Kasım 2010)
Gizler Çarsısı gerçekten beğenerek izlediğim bir oyundu, bu sezon yeniden sahnelenirse tekrar izlemek isterim. (Emel Kurt, 1 Ekim 2010)

Harika bir sanat,harika bir oyunculuk…Hayatımda unutamayacağım bir akşam. aynı duyguyu aynı atmosferi aynı heyecanı bulamayacağım korkusu olmasa binlerce kez izlemek isterdim. Uğur ÇAVUŞOĞLU Saygılarımla. (Onur Çınar, 30 Eylül 2010)
OOFF OOOFF NE OLUR SANKİ BÜTÜN YIL DEVAM ETSE DEVLET TİYATROLARI SEZONU… DOLDURSAK SALONLARI, OYUNLAR İZLESEK, OYUNCULARIN ÇIKIŞTA YOLUNU BEKLESEK :):) ÖZLÜYORUM BEN VALLAHİ BİLLAHİ… DAHA ÇOOK VAR EKİM’ E :(:( DEYİNMEDEN GEÇEMEYECEĞİM TABİKİ “GİZLER ÇARŞISI “NI İKİ KEZ SEYRETTİM.. YENİ SEZON BEKLEDİĞİM OYUNLARDAN BİRİ.. OYUN SONRASI BEN VE DİĞER ARKADAŞLARIMIN YORUMU : VAYYY BEEE :): (Fahriye Çalışkan, 7 Haziran 2010)

sahne kullanımı ışık dekor oyuncuların performansları hepsi ahenk içindeydi.. İzlenesi bir oyun bütünüyle.Çirkinliklerin meşru hale gelmesinin yarattığı sonuçlar ve paranın gücü iyi işlenmiş ve zaman zaman yapılan göndermeler güzeldi. tebrik ederim…(Ceren Burcu Ayyıldız, 9 Şubat 2010)

Harika bir oyundu. Özellikle sahne harika kullanılmış. Oyundaki o ruhu bize geçirdikleri için bütün oyunculara çok teşekkür ediyorum. (Derya Kurban, 7 Şubat 2010)

şu ana kadar izlediğim en iyi oyunlardan biriydi.uğur çavuşoğlu,ali hakan beşen ve nezih ışıtan’ın oyuncukları çok başarılıydı.metni ve oyunun yönetiliş biçimini başarılı buldum.dekor da öyle.gitmeyenler bir an önce gitmeli.pişman olmayacaklar. (Sevda Ondul, 2010)

Dün gittik..Ben kendi adıma beğendim. bazı sahneleri uzatılımış bulsamda genel olarak çok başarılı… ve tabi çok da sıradışı, o kesin.. ekibi kutluyorum. oyuncular, sahne dekor herşey güzeldi.. ellerinize gönüllerinize sağlıkkk. (Mustafa Aslantaş,2010)
Oyunun konusu sıradışı olmasa da işlenişi çok güzeldi, oyuncular we dekorlarla göz doldurucuydu.Keyifli bir pazar günüydü. (Begüm Çiçekoğlu, 2010)

devlet tiyatrosunda bir çok oyun izledim ama bukadar sıradışı bie oyun izlemedim gercekten çok etkileyici bir oyundu tüm oyuncular çok iyiydi ama özellikle cücüeyi oynayan ali hakan beşen gercekten basarılı bir performans göstermiş herkezin emeğine sağlık…(Meriç Baytaş, 2010)